Debut for dansk dommer ved EuroHockey5 i Polen

Danmark er ikke kun repræsenteret med U16-landsholdet ved EM-turneringen EuroHockey5 i Walcz i Polen. Emil Amtoft har sin debut som dommer i udlandet, og har her til formiddag dømt sin første kamp … en solid præstation.

Vi har også stillet Emil nogle spørgsmål.

Det er din første dommeropgave i udlandet … hvad tænker du omkring det?

Jeg tænker det er fedt, at jeg får muligheden for at komme ud og prøve kræfter med hockey i udlandet – især da jeg ikke har dømt hockey i særlig mange år. Alligevel er der er blevet lagt mærke til mig og den indsats jeg har gjort herhjemme, hvilket jeg også håber de vil lægge mærke til i udlandet, så jeg forhåbentlig kan få flere turneringer fremadrettet og udvikle mig som dommer.

Hvilke forberedelser ligger der, inden du rejser, for dig som dommer?

Da der er lidt forskel på hockey5 og hockey, så er alle reglerne selvfølgelig heller ikke de samme. Derfor forventes det, at vi dommere sætter os godt ind i reglerne, så alle dommere kan opretholde den samme linje og være professionelle overfor spillerne. For at blive opdateret så godt så muligt, så har vi dommere også skulle kommentere på forskellige videoer, hvor vi skulle afgøre om dommeren havde dømt rigtigt eller forkert. Det har i hvert fald gjort mig opmærksom på, det er vigtigt, man kommunikerer og samarbejder med sin meddommer, selvom banen er mindre i hockey5.

Hvilke forberedelser ligger der ved ankomsten til turneringen?

Jeg skal selvfølgelig mødes med de andre dommere og lære dem at kende, da vi kommer til at dømme sammen på kryds og tværs under turneringen. Før turneringen starter skal vi også have en briefing, hvor vi sikrer os, at alle er opdateret.

Hvad har du af forventninger til turneringen?

Jeg håber, det bliver en spændende turnering, hvor både spillere og dommere yder det bedste, de kan.

Du har på trods af din unge alder udviklet dig hurtigt indenfor dommerfaget. Hvad er det, der har drevet og driver dig til det nu?

Jeg synes det er en fornøjelse at komme ud for at dømme og hjælpe klubberne, hvis de mangler en dommer. Det er dejligt at vide, at man er værdsat, når man kommer ud og dømmer. Det har givet mig blod på tanden til at blive ved. Jeg dømte også min første turnering, Mason Cup 2017, i januar, hvilket også har givet mig troen på, at jeg har udviklet mig og forsat vil gøre det fremadrettet.

Vi ønsker Emil god vind videre i turneringen.

Skriv en kommentar

Din email vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret *